ασυρματοι συναγερμοι σπιτιων

Συμβουλές για τα συστήματα συναγερμού

Συμβουλές για τα συστήματα συναγερμού

Οι  ασύρματοι συναγερμοί σπιτιού είναι ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία κατοικιών, διαμερισμάτων και επαγγελματικών χώρων. Συνήθως αποτελούνται από έναν κεντρικό πίνακα ελέγχου, έναν ή περισσότερους αισθητήρες, ραντάρ, παγίδες, σειρήνες και διάφορα άλλα μικροεξαρτήματα. Ο πίνακας ελέγχου είναι ο κεντρικός διανομέας που επικοινωνεί με τους αισθητήρες και παγίδες ασύρματα και διαχειρίζεται τον συναγερμό. Οι αισθητήρες – ραντάρ τοποθετούνται σε πόρτες, παράθυρα και άλλα σημεία εισόδου για την ανίχνευση εισβολών. Όταν ανιχνευτεί μια εισβολή, ενεργοποιείται ο συναγερμός, είτε ηχώντας μια δυνατή σειρήνα είτε ειδοποιώντας μια υπηρεσία παρακολούθησης  – κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι οικιακών συναγερμών, συμπεριλαμβανομένων των ασύρματων συναγερμών αλλά και των ενσύρματων και έξυπνων συναγερμών. Οι ενσύρματοι συναγερμοί χρησιμοποιούν μια φυσική σύνδεση μεταξύ των εξαρτημάτων για τη μετάδοση σημάτων, ενώ οι ασύρματοι συναγερμοί χρησιμοποιούν ραδιοσήματα. Οι έξυπνοι συναγερμοί συνδέονται στο Διαδίκτυο και μπορούν να ελέγχονται και να παρακολουθούνται χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή στο κινητό μας ώστε να οπλίζουμε και να αφοπλίζουμε το σύστημα συναγερμού και από μακριά.

Οι συναγερμοί μπορούν να παρακολουθούνται από κέντρο λήψης το οποίο ειδοποιεί τις αρχές και εσάς σε περίπτωση απόπειρας διάρρηξης. Ορισμένοι συναγερμοί σπιτιού προσφέρουν επίσης πρόσθετες λειτουργίες, όπως ανίχνευση πυρκαγιάς και μονοξειδίου του άνθρακα, κουμπιά ιατρικής ειδοποίησης, κουμπί πανικου και άλλες πολλές υπηρεσίες που σας δοθούν όταν συνδεθείτε στο κέντρο λήψης.

Όταν επιλέγετε έναν συναγερμό σπιτιού, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον προϋπολογισμό σας, το μέγεθος του σπιτιού σας και τις ανάγκες ασφαλείας σας. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε μια αξιόπιστη εταιρεία συναγερμών και να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα συναγερμού έχει εγκατασταθεί σωστά. Το κατάστημα www.asyrmatoi-synagermoi.gr  μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε την σωστή απόφαση όταν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε τοποθέτηση συναγερμού.